Draag CV

November 2008,
Basisopleiding Die Trageschule Dresden
Januari 2009 Oprichting Vereniging voor Draagdoekconsulenten (VDC),
Mede-oprichter en voorzitter (januari 2009-april 2010), lid (januari 2009-december 2015)
Augustus 2009,
Vervolgopleiding Die Trageschule Dresden
Oktober 2009,
Certificeringsopleiding Die Trageschule Dresden
Juni 2009, juni 2010 en juni 2011,
Dresdner Tragetagen Die Trageschule Dresden
September 2010,
Inleiding Kinaesthetic Infant Handling
November 2008-november 2011,
Opleidingen organiseren Die Trageschule Dresden in Nederland (14x)
Juli 2013,
Spreker en deelnemer, European Babywearing Conference, Bristol
September 2014,
Opleiding Schwangere Bindeweisen nach FTZB, Trageschule NRW en Trageschule Mainz, Düsseldorf
Mei 2015,
Train de trainer opleiding Schwangere Bindeweisen nach FTZB, Sonja Wermbter Trageschule Mainz
Januari 2009-december 2015,
Het volgen van diverse scholingsdagen georganiseerd door de Vereniging voor Draagconsulenten
November 2014 en Mei 2016,
Organiseren van het Draagsymposium
Maart 2012-heden,
Oprichting Instituut voor Hechting, Draagconsulenten (vanaf oktober 2012) en trainers opleiden
November 2008-heden,
Voorlichtingen, workshops en consulten aan diverse professionals en ouders

*November 2008, Basisopleiding Die Trageschule Dresden: Drie dagen lang intensief onderwijs. Deze eerste opleiding kwalificeert draagconsulenten om ouders individueel op een goede manier te ondersteunen en te helpen bij het dragen van hun kindje. We hebben uitgebreid les gehad in het leren knopen en het begeleiden van ouders.

*Januari 2009, Oprichting Vereniging voor Draagdoekconsulenten (VDC): Mede-oprichter en voorzitter (januari 2009-april 2010) Samen zijn we sinds 25 januari 2009 aan het werk om dragen bekender te maken in Nederland en België.

*Augustus 2009, Vervolgopleiding Die Trageschule Dresden: Nog eens drie dagen lang intensief onderwijs. Meer knoop technieken in onze bagage en leren hoe je workshops geeft aan een groep.

*Oktober 2009, Certificering opleiding Die Trageschule Dresden: Wederom drie dagen intensieve training. Tijdens dit laatste weekend leg je een praktisch examen af en geef je een voordracht. Bij het behalen hiervan ben je gecertificeerd Draagconsulent van Die Trageschule Dresden.

*Juni 2009, juni 2010 en juni 2011, Dresdner Tragetagen van Die Trageschule Dresden: In 2009 en 2011 een congres met internationale sprekers. Drie dagen lang praten met consulenten en producenten uit de hele wereld. In 2010 een wat kleiner congres met alleen draagconsulenten. Praktijk en theorie wordt opgefrist en netwerken met consulenten uit de hele wereld is mogelijk. Dit vond allemaal plaats in Dresden, Duitsland.

*September 2010, Inleiding Kinaesthetic Infant Handling, Sabina Hartz: Eendaagse scholing in Nederland. Communicatie door aanraken en bewegen. In deze cursus leer je de mobiliteit van kleine kinderen in de zwaartekracht bevorderen. Dit doen we door de actieve zelfcontrole van het kind te ondersteunen  zodat het kind zich beter kan oriënteren en rustiger is. Het gezamenlijke contact is hierdoor meer in harmonie.

*Januari 2009-december 2015, Scholingsdagen Vereniging voor Draagconsulenten (VDC): Onderwerpen die de revue passeerden waren onder andere het dragen van prematuren, dragen als een kind heupdysplasie heeft en een spreidmiddel draagt, dragen in bijzondere situaties, diverse knoopwijzen en voorgevormde dragers en mei tai.

*Juli 2013, European Babywearing conference in Bristol, Groot-Brittannië: Workshop Dragen in Bijzondere situaties geven samen met Jolijn Geerdink, Joanne Norris en Nicole Hastie. Daarnaast deelnemen aan diverse workshops, luisteren naar lezingen en internationaal netwerken.

*September 2014, Opleiding Schwangere bindeweisen nach FTZB van Trageschule Mainz samen met Trageschule NRW in Düsseldorf: In deze opleiding leer je alle aandachtspunten rondom het ontlasten van het zwangere lichaam met een draagdoek.

*November 2014 en mei 2016, Organiseren van het Draagsymposium: Diverse sprekers uit binnen- en buitenland verzorgen lezingen en workshops voor diverse (zorg)professionals die werken ouders met jonge kinderen.

*Mei 2015, Trainersopleiding Schwangere bindeweisen nach FTZB gegeven door Sonja Wermbter van Trageschule Mainz: Hiermee verkrijg ik de licentie om als trainer mensen op te leiden in Nederland en België.

*Maart 2012-heden, Oprichting Instituut voor Hechting: In oktober 2012 zijn de eerste opleidingen van start gegaan om draagconsulenten op te leiden. Inmiddels zijn er naast Kirsten nog drie door haar opgeleide trainers die diverse opleidingen en cursussen geven bij het IvH.

*November 2008-heden:
– Voorlichting geven op officiële bijscholingsavonden aan kraamverzorgenden van diverse kraamzorg instellingen;
– Voorlichting en praktische workshops geven aan ouders bij diverse Mammacafé’s en diverse edities van de Ouders Natuurlijk Beurs;
– Consulten en workshops verzorgen voor ouders.